Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно скърцане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно скърцане

Здравейте колеги. От няколко дни имам странен проблем и по-точно нещо като скърцане, ама не мога даже и като скърцане да го определя ... сякаш е като от търкащи се една в друга гумени части. Чува се отпред, като вдигна над 30км/ч и се усилва с оборотите на колелетата, не зависи от оборотите на двигателя. При завой не изчезва, нито се променя, при натискане на спирачките не изчезва и не се променя. Променя се по интензитет само, когато се ускорява или намаля скоростта.
    Вдигнах я вчера ... нищо, няма следи от течове, от омасляване или от допиращи се части....
    Не знам къде да търся проблема, а е много дразнещо, пешеходците чак се обръщат ....
    Alfa Romeo 159, 1,9JTS EX

Първоначално публикувано от angels Покажи съобщение
    Здравейте колеги. От няколко дни имам странен проблем и по-точно нещо като скърцане, ама не мога даже и като скърцане да го определя ... сякаш е като от търкащи се една в друга гумени части. Чува се отпред, като вдигна над 30км/ч и се усилва с оборотите на колелетата, не зависи от оборотите на двигателя. При завой не изчезва, нито се променя, при натискане на спирачките не изчезва и не се променя. Променя се по интензитет само, когато се ускорява или намаля скоростта.
    Вдигнах я вчера ... нищо, няма следи от течове, от омасляване или от допиращи се части....
    Не знам къде да търся проблема, а е много дразнещо, пешеходците чак се обръщат ....
    Колега откри ли какъв е проблема, че при мен го има същото скърцане.

Comment

Не, колега. Продължаваше да се чува когато беше студено, като се вдигнаха температурите спря да се чува. Имах съмнения за някой лагер на главина... или поостарял маншон ама всичко си е здраво и спрях да търся под вола теле...

Comment

Провери тампоните на горните носачи
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

Comment

или на стаб. щанга....

Comment

Скърцането е от въртящ се детайл. То даже не мога да го нарека и скърцане а по-скоро свирене. За това си мисля, че е или лагер или маншон. Но всичко си е здраво и реших да не се филмирам излишно, само наливам бенз и стъпка.

Comment

При лагер главина е едно като бучене което се усилва с времето. Скоро смених едната
              Alfa Romeo GTV - 1.8 - 144hp TS
              Alfa Romeo 159 - 1.9 - 160hp JTS

Comment

При мен има звук на нещо като свиреща зъболекарска машинка идващ някъде от предна дясна гума. Усеща се, че е от въртящ детайл и интезитета също се променя в зависимост от скоростта. Не се влияе от завои и спирачки. Не е лагер главина, защото там звука е наистина като бучене, а и тази отпред я смених миналата година. Звука се появява произволно и не е постоянен. Вече два пъти я гледаха в сервиз и абсолютно нищо не откриват. Засега и аз се отказах да го търся, явно трябва да стане постоянно. Може би е добра идея да се запише този звук.

Този звук го имам и с летните гуми Пирели и със зимните Континентал, като и летните и зимните са на един сезон.
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD SW 02, Alfa Romeo 159 2.4 JTDm SW 07 Q-Tronic

Comment

Първоначално публикувано от Juventino Покажи съобщение
                  При мен има звук на нещо като свиреща зъболекарска машинка .....
                  Точно... и при мен е такъв, но се появява в началото на зимата и със затоплянето на времето изчезва. Странна работа.

Comment

Да не би да чувате "свирещото" турбо?
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Той бензин бе, ко турбо ?
                      Варианта според мен е да се качи на крик и да се гледа докато се върти гумата (по-добре и на канал за да се погледне отдолу), става и на подемник естествено, естествено да се изключи АSR и VDC преди това.
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Аз съм със дизел и явно с колегата имаме сходен проблем. Не мисля, че е турбото. Това е точно специфичен звук, който свързвам с въртенето на гумата. И двата пъти са я качвали на подемник и са въртели гумата - нищо. Звука си се появява произволно. Чудя се дали не са някакво лагери нещо, защото не съм запознат или диференциал нещо или скоростна кутия? Някой ако има идеи, моля да казва. Единственото, което забелязах при мен е, че по-често става при плавно набиране.

Comment

Първоначално публикувано от Juventino Покажи съобщение
                          При мен има звук на нещо като свиреща зъболекарска машинка идващ някъде от предна дясна гума. Усеща се, че е от въртящ детайл и интезитета също се променя в зависимост от скоростта. Не се влияе от завои и спирачки. Не е лагер главина, защото там звука е наистина като бучене, а и тази отпред я смених миналата година. Звука се появява произволно и не е постоянен. Вече два пъти я гледаха в сервиз и абсолютно нищо не откриват. Засега и аз се отказах да го търся, явно трябва да стане постоянно. Може би е добра идея да се запише този звук.

Този звук го имам и с летните гуми Пирели и със зимните Континентал, като и летните и зимните са на един сезон.
                          Първоначално публикувано от angels Покажи съобщение
                          Точно... и при мен е такъв, но се появява в началото на зимата и със затоплянето на времето изчезва. Странна работа.
                          Бях го забравил, но свиренето при мен е когато е топло. Не го бях чувал с месеци, но ето че ме поздрави наскоро.
                          Звук с висока честота, близо до предна лява гума. Влияе се от подаване на газ, като настъпя повече започва да звучи, като настъпя отново спира. Зная как да го контрирам с газта, но е дразнещ.

Comment

Всъщност и при мен е май се появява със затоплянето. Последно го бях чул в края на Септември и сега пак се появи. Цяла зима го нямаше. Също така, като се появи не мога да го накарам да изчезне, докато примерно не спра на светофав и при следващо потегляне може да го няма. Явно имаме сходни симптоми, но дали проблема е един и същ?

Comment

Вчера бях на профилкатична проверка на окачването. И споменах на майстора за това свирене... гледаха, вдигаха, въртяха, проверяваха, караха я и проблем не намериха. Категорично отхвърлиха тезата с лагер на главина, чу се много леко по едно време, при по-висока скорост, но според майстора това е гумен детайл или някоя от гумите или външния маншон на лявата полуоска, който е здрав, но си личи на две сгъвки къде се притискат... мисля да пробвам да го намажа с някаква смазка и да видим дали ще спре.

Comment

Working...
                              X